Saturday, January 26, 2019

Jawatan Kosong di Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) – 10 Februari 2019

Jawatan Kosong di Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) – 10 Februari 2019

Pemohon daripada warganegara Malaysia yang memenuhi kriteria yang telah ditetapkan dijemput untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) sebagai :

1. PEMBANTU PENGUATKUASA KP19 (13 Kekosongan)

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah ditubuhkan pada tahun 1937, di bawah Enakmen Lalulintas 1937. Undang-undang tentera British di Negeri-negeri Melayu Bersekutu. Pentadbirannya pada ketika itu dikenali sebagai Lembaga Pengangkutan Jalan yang berfungsi mengawal dan melesenkan perusahaan awam. Dengan wujudnya pentadbiran Tanah Melayu pada April 1946, kuasa lembaga tersebut telah diambil alih oleh Pejabat Pendaftar dan Pemeriksaan Kereta-kereta Motor yang merangkumi seluruh Tanah Melayu.

jawatan kosong kerajaan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) 2019

Tarikh tutup permohonan : 10 Februari 2019
Lokasi : Seluruh Malaysia
Sektor : Kerajaan

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai maklumat lanjut jawatan kosong yang ditawarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) ini, sila klik pautan yang disediakan di bawah.

► Info lengkap jawatan kosong JPJ 2019
► Permohonan secara onlineSUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.
PERINGATAN: Kami/Findkerja tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

0 comments