Wednesday, November 21, 2018

Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya - KKR (27 November 2018)

Jawatan Kerja Kosong KKR - Kementerian Kerja Raya logo www.ohjob.info www.findkerja.com november 2018
Kerja Kosong KKR - Kementerian Kerja Raya November 2018
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di KKR - Kementerian Kerja Raya November 2018 seperti berikut:-

1. Jurutera Awam J41
2. Jurutera Elektrik J41
3. Jurutera Mekanikal J41
4. Juruukur J41
5. Penolong Jurutera Elektrik JA29
6. Penolong Juruukur Bahan JA29

Tarikh Tutup Permohonan:- 27 November 2018

Kementerian Kerja Raya (Tulisan Jawi: كمنترين كرجا راي; singkatan: KKR) Malaysia adalah merupakan kementerian di bawah kerajaan Malaysia. Kementerian ditubuhkan pada tahun 1956 dengan nama Kementerian Kerja Raya, Pos dan Telekom. Pada tahun 1975, kementerian telah disusun semula dan dinamakan Kementerian Kerja Raya dan Pengangkutan. Perkembangan pesat pembangunan dan sosio-ekonomi negara pada tahun 1970an telah menyebabkan fungsi dan peranan kementerian bertambah. Sesuai dengan perkembangan tersebut, pada tahun 1978 sekali lagi fungsi dan nama kementerian ditukar kepada Kementerian Kerja Raya dan Kemudahan Awam. Namun selari dengan pengkhususan tanggungjawab, pada tahun 1980an, kerajaan telah mengambil keputusan menamakan kementerian dengan nama Kementerian Kerja Raya dan nama itu kekal sehingga sekarang. Kementerian ini diterajui oleh YB Tuan Baru Bian.

MAKLUMAT LANJUT JAWATAN KOSONG

PERMOHONAN ONLINE


SUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.
PERINGATAN: Kami/Findkerja tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

0 comments