Wednesday, July 18, 2018

Jawatan Kosong Dewan Bandaraya Kuala Lumpur - DBKL (30 Julai 2018)

Jawatan Kerja Kosong DBKL - Dewan Bandaraya Kuala Lumpur logo www.ohjob.info www.findkerja.com julai 2018
Kerja Kosong DBKL - Dewan Bandaraya Kuala Lumpur
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di DBKL - Dewan Bandaraya Kuala Lumpur seperti berikut:-

1. JURUTERA (AWAM) GRED J41
2. PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA GRED J41
3. PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA GRED JA29
4. PENOLONG JURUUKUR GRED JA29
5. JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT19
6. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N19

Tarikh Tutup Permohonan:- 30 Julai 2018

Daripada sebuah pekan kecil Kuala Lumpur telah menjadi Ibu Kota Negara dan sebuah bandar yang terbesar di Malaysia. Bandar Raya Kuala Lumpur kini menjadi penting dan menjalankan peranan dalam pelbagai bidang termasuk perniagaan, kewangan, pentadbiran, pendidikan, agama, kebudayaan dan sukan.

Hal ehwal perbandaran Kuala Lumpur ditadbirkan oleh satu perbadanan tunggal (corporation sole), sejak 1 April 1961 iaitu Pesuruhjaya Ibu Kota yang kemudian diubah kepada Datuk Bandar Kuala Lumpur apabila Kuala Lumpur dianugerahkan taraf Bandar Raya pada 1 Februari 1972.

MAKLUMAT LANJUT JAWATAN KOSONG

CARA MEMOHON


SUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.
PERINGATAN: Kami/Findkerja tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

0 comments