Monday, June 11, 2018

Jawatan Kosong PERKESO - Pertubuhan Keselamatan Sosial (08 Julai 2018)

Jawatan Kerja Kosong PERKESO - Pertubuhan Keselamatan Sosial logo www.ohjob.info www.findkerja.com julai 2018
Kerja Kosong PERKESO - Pertubuhan Keselamatan Sosial Julai 2018
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di PERKESO - Pertubuhan Keselamatan Sosial Julai 2018 seperti berikut:-

1. Head Of Real Estate & Private Equity Grade 27
2. Head Of Fixed Income & Money Market Grade 27 (Contract)
3. Head Of Foreign Equity Investment Grade 26 (Contract)
4. Portfolio Strategy Analyst Grade 25 (Permanent & Non- Pensionable)

Tarikh Tutup Permohonan:- 08 Julai 2018

Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) telah ditubuhkan sebagai Jabatan Kerajaan pada 1 Januari 1971 bagi menguatkuasakan Akta  Keselamatan Sosial Pekerja,1969 dan kemudian menjadi sebuah Badan Berkanun mulai 1 Julai 1985.

Mulai 1 Januari 1992 PERKESO telah diasingkan daripada Sistem Saraan Baru Kerajaan dan Sistem Saraan Baru PERKESO telah diperkenalkan. PERKESO mentadbirkan skim keselamatan sosial yang memberi perlindungan kepada para pekerja terhadap beberapa kejadian luar jangka seperti bencana pekerjaan termasuk kemalangan semasa perjalanan, keilatan dan kematian.

Objektif skim keselamatan sosial adalah untuk menjamin pembayaran faedah kepada pekerja dan tanggungannya apabila berlaku kejadian luar jangka kepada pekerja itu. Perkhidmatan rawatan perubatan, pemulihan jasmani dan vokasional juga disediakan di samping mengambil langkah mencegah kejadian kemalangan dan meningkatkan keselamatan pekerjaan. Kemudahan pemulihan bertujuan untuk membolehkan pekerja terbencana kembali bertugas secepat mungkin.

MAKLUMAT LANJUT JAWATAN KOSONG

PERMOHONAN ONLINE


SUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.
PERINGATAN: Kami/Findkerja tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

0 comments