Sunday, April 08, 2018

Jawatan Kosong YIK - Yayasan Islam Kelantan (12 April 2018)

Jawatan Kerja Kosong YIK - Yayasan Islam Kelantan logo www.findkerja.com april 2018
Kerja Kosong YIK - Yayasan Islam Kelantan April 2018
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di YIK - Yayasan Islam Kelantan April 2018 seperti berikut:-

1. PENOLONG JURUTERA (Kejuruteraan Awam) JA29

Tarikh Tutup Permohonan:- 12 April 2018

Yayasan Islam Kelantan (atau YIK) merupakan sebuah organisasi kerajaan negeri yang bertanggungjawab dalam usaha menyebar dan mengembangkan ajaran dan pendidikan agama Islam dan bahasa Arab di Kelantan. YIK telah ditubuhkan pada 1 Julai, 1974 di bawah kuatkuasa Enakmen Kelantan bilangan 9/1968 (Yayasan Pengajian Tinggi Islam Kelantan) dengan nama Jabatan Sekolah-sekolah Agama Kelantan (JASA). Pada masa itu, pejabatnya terletak di Lundang, Kota Bharu.

Pada Jun 1979, YIK telah didaftarkan semula di bawah Enakmen Kelantan Bilangan 5/1979 dengan diberi nama Yayasan Pelajaran Islam Kelantan (YPINK). Institusi ini dipinda sekali lagi menerusi Enakmen Negeri Kelantan , bilangan 8/1982 (berkuatkuasa pada 1 hb. Mac 1983) dan diberi nama Yayasan Islam Kelantan (YIK).

Permohonan hendaklah dihantar kepada :-

YM Pengarah
Yayasan Islam Kelantan
Peti Surat 248
15730 Kota Bharu
Kelantan

MAKLUMAT LANJUT JAWATAN KOSONG

CARA MEMOHON


SUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.
PERINGATAN: Kami/Findkerja tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

1 comments

dawn md said...

http://www.findkerja.com/2018/04/jawatan-kosong-yik-yayasan-islam-kelantan-april-2018.html