Sunday, April 22, 2018

Jawatan Kosong KTMB - Keretapi Tanah Melayu Berhad (08 Mei 2018)

Jawatan Kerja Kosong KTMB - Keretapi Tanah Melayu Berhad logo www.findkerja.com mei 2018
Kerja Kosong KTMB - Keretapi Tanah Melayu Berhad Mei 2018
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di KTMB - Keretapi Tanah Melayu Berhad Mei 2018 seperti berikut:-

1. OPERATOR JENTERA PENYENGGARAAN JABATAN ELEKTRIFIKASI
2. GENERAL MANAGER SECURITY

Tarikh Tutup Permohonan:- 08 Mei 2018

Keretapi Tanah Melayu Berhad (bahasa Inggeris: Malayan Railway; singkatan: KTMB) merupakan pengendali kereta api utama di Semenanjung Malaysia.
Dahulunya ia dikenali sebagai sebuah agensi di bawah Pentadbiran Keretapi Tanah Melayu, ia kini dikenali sebagai KTMB berikutan kesan kempen pengkorporatan yang diterajui kerajaan pada tahun 1992.

Namun, KTM masih dimiliki sepenuhnya oleh kerajaan persekutuan. Sejarah sistem gerabaknya bermula sewaktu zaman penjajahan British, apabila laluan kereta api asalnya dibina untuk mengangkut timah. Tambang keretapi agak munasabah, namun kelajuan keretapi antarabandar (intercity) yang rendah di laluan sempit sering menyebabkan pengangkutan KTM kurang berdaya saing berbanding jenis pengangkutan yang lain.

MAKLUMAT LANJUT JAWATAN KOSONG

CARA MEMOHON


SUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.
PERINGATAN: Kami/Findkerja tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

0 comments