Sunday, April 22, 2018

Jawatan Kosong KKM - Kementerian Kesihatan Malaysia (06 Mei 2018)

Jawatan Kerja Kosong KKM - Kementerian Kesihatan Malaysia logo www.findkerja.com mei 2018
Kerja Kosong KKM - Kementerian Kesihatan Malaysia Mei 2018
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di KKM - Kementerian Kesihatan Malaysia Mei 2018 seperti berikut:-

1. PEMBANTU PERAWATAN KESIHATAN U11

Tarikh Tutup Permohonan:- 06 Mei 2018

Sejarah perkhidmatan kesihatan di negara ini bermula sejak sebelum merdeka lagi. Pembinaan hospital ketika itu adalah untuk merawat pekerja-pekerja dalam industri perlombongan bijih timah. Setiap pekerja lombong harus membayar 50 sen setahun untuk mendapatkan rawatan. Oleh kerana industri perlombongan bijih timah berkembang pesat di Perak, pada akhir abad ke-19 maka negeri ini mempunyai paling banyak hospital iaitu 15 buah. Hospital-hospital tersebut ialah Hospital Taiping, Teluk Intan, Tapah, Sg. Siput, Slim River, Sri Manjung, Selama, Parit Buntar, Kuala Kangsar, Kampar, Ipoh, Grik, Changkat Melintang, Batu Gajah dan Tanjung Rambutan.

MAKLUMAT LANJUT JAWATAN KOSONG

PERMOHONAN ONLINE


SUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.
PERINGATAN: Kami/Findkerja tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

1 comments

Redha diatas hikmah Allah SWT. said...

Assalamualaikum tuan,

Harap 2 dpt la isi kekosongan jawatan kosong kat KKM.. :)