Wednesday, March 21, 2018

Jawatan Kosong PPPNP - Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak (23 Mac 2018)

Jawatan Kerja Kosong PPPNP - Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak logo www.ohjob.info mac 2018
Kerja Kosong PPPNP - Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak Mac 2018
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di PPPNP - Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak Mac 2018 seperti berikut:-

1. ASP POLIS BANTUAN
2. INSPEKTOR POLIS BANTUAN (LELAKI SAHAJA)
3. SARJAN POLIS BANTUAN (LELAKI SAHAJA)

Tarikh Tutup Permohonan:- 23 Mac 2018

Calon-calon yang berminat hendaklah menghantar permohonan secara bertulis dengan menyertakan ‘resume’ yang lengkap beserta gambar ukuran passport (tidak dikembalikan) kepada alamat berikut :

KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF
PERBADANAN PEMBANGUNAN PERTANIAN NEGERI PERAK
NO. 3, JALAN TAMAN KINTA
TAMAN CHATEAU, 30250 IPOH,
PERAK DARUL RIDZUAN

(U.P. BAHAGIAN SUMBER MANUSIA)

Hanya calon-calon yang terpilih dan disenarai pendek sahaja akan dihubungi.

Perak Agro Mills Sdn. Bhd. adalah anak syarikat Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak (PPPNP) dan telah diperbadankan 14 Oktober 2011.Dahulunya dikenali sebagai Dindings Oil Palm Industries Sdn. Bhd. yang ditubuhkan pada 28 Julai 1980 di bawah Akta Syarikat 1965.

Syarikat Dindings Oil Palm Industries Sdn. Bhd. dahulunya adalah sebuah syarikat yang dormant. Aktiviti dan pengurusan kilang kelapa sawit Kg. Gajah adalah di bawah seliaan syarikat Perak SADC Management Services Sdn. Bhd. (kini Perak Agro Management Services Sdn. Bhd) iaitu salah satu anak syarikat Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak (PPPNP). Sejak tahun 2012, setelah penstrukturan semula Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak dibuat, operasi dan pengurusan kilang telah dipindahkan kepada Perak Agro Mills Sdn. Bhd.

Syarikat ini ditubuhkan bagi tujuan menguruskan perniagaan berkaitan industri pemprosesan kelapa sawit melalui kilang kelapa sawit di Kampung Gajah, Perak.

Rekod pemerosesan pada tahun-tahun lepas mencatatkan penerimaan BTS melebihi kapasiti pengeluaran asal kilang iaitu 30 metrik tan per jam dengan jumlah BTS lebih 190,000 metrik tan untuk tiga tahun iaitu tahun 2006, 2008 dan 2009. Pada masa yang sama dengan bertambahnya ladang-ladang baru dibawah Kumpulan PPPNP dan tanaman semula, jumlah hasil ladang-ladang milik PPPNP dan meningkat melebihi kapasiti pengeluaran sedia ada pada masa hadapan. Maka jalan penyelesaian yang diambil oleh syarikat ialah dengan meningkatkan kapasiti kilang yang sedia ada daripada 30 metrik tan per jam kepada 60 metrik tan per jam.

MAKLUMAT LANJUT JAWATAN KOSONG

CARA MEMOHON


SUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.
PERINGATAN: Kami/Findkerja tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

0 comments