Wednesday, March 21, 2018

Jawatan Kosong Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang (25 Mac 2018)

Jawatan Kerja Kosong Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang logo www.ohjob.info mac 2018
Kerja Kosong Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang Mac 2018
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang Mac 2018 seperti berikut:-

1. GRADUATE TRAINEES
2. PUBLIC RELATIONS OFFICER - GRED N 41 / 44
3. COMMERCIAL OFFICER – GRED 41 / 44 (OPEN)

Tarikh Tutup Permohonan:- 25 Mac 2018

Penang Hill is one of the oldest colonial hill station established by the British during their time in Malaysia. Explored in the late 18th century, a horse trail was cut by the Waterfall Gardens (present day Penang Botanic Gardens) to the summit of the hilly spine of Penang, allowing the British to escape from the chaos of George Town to the cooler climate on the hill.

The Penang Hill Corporation was formed to manage this marvelous hill. We are a corporation that was formed by multiple background & expertise personnel. Our main objection is to develop and maintain the hill as tourism site and aiming to become a world class tourism hot spot.

Bukit Bendera merupakan sebuah kawasan Parlimen di negeri Pulau Pinang, negara Malaysia. Berada pada ketinggian lapan ratus tiga puluh meter di atas George Town, puncak Bukit Bendera (Bahasa Inggeris: Penang Hill) mempunyai suhu yang dingin dan panorama yang mengasyikkan.

Secara umumnya, ia lima darjah Celsius lebih dingin daripada paras laut. Dari kemuncak, para pelancong boleh ada penglihatan yang menakjubkan ke bawah seluruh pulau bahkan juga ke tanah utama di seberang laut. Ia terdapat taman yang menyenangkan, pondok berfesyen tua, restoran dan penginapan, sebuah kuil Hindu, seta Masjid Muslim di puncaknya.

Bukit Pulau Pinang sebenarnya digelar Bukit Strawberi (Strawberry Hill) kerana ia juga merupakan pengeluar strawberi. Bentuk muka buminya dan suhu yang dingin amat sesuai bagi penanaman strawberi.

Rintisan yang mencapai kemuncaknya mudah melalui Taman Botanikal Air Terjun dengan jalan kaki. Nama rasmi bukit ini adalah Bukit Bendera Pulau Pinang (Flag Hill), namun ia tetap secara umumnya dipanggil Bukit Pulau Pinang.

MAKLUMAT LANJUT JAWATAN KOSONG

PERMOHONAN ONLINE


SUPPORT KAMI
Sekiranya anda merasakan laman kerja ini banyak membantu dan memberikan manfaat kepada semua, mohon supaya anda war-warkan dengan memberikan like dan share pada button dibawah. Terima kasih.
PERINGATAN: Kami/Findkerja tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

0 comments